22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал ще пропусне турнира на клей от сериите "Мастърс" в Мадрид, започващ на 26 април. Това съобщи самият тенисист в профила си в социалните мрежи.

По-рано испанският тенисист се оттегли от турнира в Барселона, който се провежда тази седмица. Испанските медии съобщиха, че Надал не е искал да форсира завръщането си на корта преди втория турнир от Големия шлем за годината "Ролан Гарос".

Рафаел Надал се контузи на Откритото първенство на Австралия през януари и оттогава се възстановява.

"Както знаете, получих сериозна контузия в Австралия. Периодът на възстановяване трябваше да отнеме шест до осем седмици, но ситуацията не се разви така, както очаквахме. Бяха спазени всички медицински показания, но по някаква причина развоят на събитията се оказа различен от това, което ни казаха. Минаха седмици и имах надежда, че мога да играя на турнирите, които са най-важните в моята кариера: Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, Ролан Гарос. Но до момента пропуснах Монте Карло и Барселона. За съжаление, няма да мога да играя и в Мадрид.

Контузията все още не е отшумяла и не мога да тренирам пълноценно. Преди няколко дни решихме да променим малко курса, да направим друго лечение и да видим дали ще се подобрят нещата. Не мога да назова датите, защото ако ги знаех, щях да ви кажа, но не знам. Това е сегашното положение", каза Надал във видео, публикувано в социалните му мрежи.