Българският национален отбор по Таекуон-До ITF завоюва три нови отличия във втория ден от състезанието, което се провежда в Лидо ди Йезоло, Италия. След като вчера Лора Василева спечели бронз при 11-13 годишните деца (червен колан) в дисциплината "форма“, днес бронзовите ни отличия станаха общо четири.

Василена Йорданова остана трета в дисциплината "форма“ при жените (черен колан 1-ви дан). 22-годишната състезателка на ТК "Василена“ победи италианка и гъркиня, но на ½-финала загуби от украинка.

Бронзов медал за България спечелиха и юношите ни старша възраст в отборната надпревара (черен колан 1-3 дан) в дисциплината "форма“. Отборът ни в състав Иван Поповски, Мирослав Петров, Йордан Йорданов, Калоян Лечев и Любомир Дракалийски отстъпи на тима на Чехия на ½-финал и по този начин си гарантира място на почетната стълбичка. Националният треньор Амалия Колева заяви, че въпреки малкото време за подготовка, момчетата са се справили чудесно.

С бронзов медал от дисциплината "форма“ ще се прибере и националът ни при мъжете (черен колан 1-ви дан) Денислав Сяров. Българинът спечели три поредни мача срещу северномакедонец, украинец и норвежец, но загуби на ½-финал от представител на Гърция.