Стадионът на Ювентус ще е напълно отворен за неделния мач от Серия "А" срещу водача в класирането Наполи, след като клубът от Торино успешно обжалва наказанието за затваряне на южната трибуна. Тази санкция бе наложена, защото фенове на "бианконерите" обиждаха на расистка основа нападателя на Интер Ромелу Лукаку.

От Италианската футболна федерация заявиха днес, че всички части на "Алианц Стейдиъм" ще са на разположение на публиката, след като първоначалното наказание бе отменено.

Ювентус беше заплашен от частичното затваряне на клубния стадион, след като се чуха расистки скандирания, насочени към Ромелу Лукаку по време на първия двубой срещу Интер от полуфиналите за Купата на Италия, завършил наравно 1:1 на 4 април. Италианската информационна агенция АНСА съобщи, че ръководството на "бианконерите" е забранило на двама привърженици да посещават "Алианц Стейдиъм" след разглеждането на видеозапис от инцидента.

Ювентус е на седмо място в класирането, след като от броя на отбора по-рано този сезон бяха отнети 15 точки след разследване на трансферните сделки на клуба. Ювентус обжалва санкцията си и най-късно до четвъртък очаква решение.