Левски постигна 14-а победа за сезона, след успех като домакин над Академик Пловдив с 96:88 точки. "Сините" направиха важна крачка към шестото място с победата, като вече са с победа пред Берое.

Академик започна силно, като още в първата част направи серия от 10:0, за да дръпне в резултата. Реакцията от Левски не закъсня и домакините се върнаха до края на четвъртината до 16:19.

Втората част продължи с по-добра игра на пловдивчани. Левски вече се бе окопитил и се държеше съвсем близо до противника. И двата състава залагаха предимно на играта под коша през това начално полувреме и рядко намираха целта от разстояние.

Левски първи започна да трупа нарушения, но във втората част везните се наклониха към Академик и бързо Тайлър Криймър и Евгени Хаджирусев бяха вече с по 3.

След равностойна втора част, почивката дойде при 43:40 за гостите.

Левски излезе по-концентрирано за второто полувреме и успя да направи пълен обрат в третата минута от него, с две поредни тройки на Алън Арнет.

"Сините" бяха на друга предавка, бързо се възползваха и взеха преднина от 6 точки и продължиха да я увеличават. Тройка на Николай Михайлов в началото на последната част донесе двуцифрена преднина за Левски, а след това с още една се стигна и до най-голямата разлика в мача.

Академик не се отказа и направи поредица от 11:2, с изпълнения на Томислав Минков, за да се върне в играта.

Две минути преди сирената, разликата бе само две точки, но Левски отново отговори с тройка, този път на Златин Георгиев.

Алън Арнет вкара 30 точки за победата, 22 добави Джон Флорвиъс и 18 - Златин Георгиев.

22 за Академик отбеляза Джейлън Минет, 17 добави Томислав Минков и 10 - Кръстомир Михов и Тони Гуджино.