Старши треньорът на Бенфика Роджър Шмид вярва, че отборът е способен да отстрани Интер и да се класира за полуфиналите на Шампионска лига, макар домакинската загуба с 0:2 в първия двубой помежду им през миналата седмица.

"Трябва да вкараме, като вече доказахме, че сме способни на това във важните мачове в Шампионска лига. И през миналата седмица имахме наши възможности, но не се възползвахме от тях. Необходимо е да сме мотивирани и с остър ум, както и да оставим всички емоции настрана. Време е да докажем, че мястото ни е тук. В противен случай ще сме аут. Един ранен гол може да промени развоя на целия сблъсък също както попадението, което почти вкарахме в последните секунди на първия двубой. Виждал съм как играе моят отбор на върха на възможностите си, като има много какво да подобрим спрямо представянето ни преди седмица", убеден е той.

"Вярвам в моя състав и че всичко е възможно във футбола, въпреки че няма да започнем с равни шансове утре. Няма да е лесно, но също така няма да бъде невъзможно. Много е странно, че загубихме 3 поредни срещи във всички турнири. Това бе напълно неочаквано, особено като се има предвид, че имахме само едно поражение преди тази серия от резултати. Играчите се справят фантастично през целия сезон и това означава нещо. Въпреки че Интер спечелиха с 2:0, статистиката показва, че мачът бе доста равностоен и че и ние имахме своите шансове. Няма как да сме твърде унили след подобен сезон“, каза още Шмид на пресконференцията си преди утрешния реванш в Милано.