Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обясни, че Станимир Стоилов не си е тръгнал заради него, а заради принципи и ценности. Според Ивков е могло Стоилов да остане начело на отбора поне за мача с ЦСКА - София, ако бяха обявили раздялата с него тази седмица.

Ивков разкри, че още след мача с ПАОК Станимир Стоилов му е предложил двамата да си подадат оставките. Тогава обаче те са взели решение да останат в клуба и да опитат да спасят "сините" от фалит. В крайна сметка Стоилов хвърли оставка след мача с Локомотив София и дошлата няколко дни по-рано новина, че Иво Ивков ще бъде освободен от поста си.

"Има 7-8 договора с генералния спонсор. Не ги харесвах още от началото. Но вярвах, че ще успеем да накараме тия хора да се запалят по идеята Левски и в началото успявахме. В единия договор пише още от член първи, че Левски възлага управлението, а те го поемат. За мен този договор е по-скоро договор за източването на клуба", каза още изпълнителният директор. Той обясни, че е искал преразглеждането на договорите.

Ивайло Ивков обясни още пред dir.bg, че е питал Наско Сираков кой ще взима решенията за Левски и каза, че мажоритарният собственик е обещал, че именно Мъри, Ивков и Сираков ще управляват клуба, но след края на полуфинала за Купата през миналия сезон това се е променило.