Най-добрият български боец в последните години – Благой Иванов-Багата ще влезе отново в клетката на най-известната верига за смесени бойни изкуства в света – UFC, съобщиха от "24 часа".

Състезателят ни в тежка категория ще мери сили срещу молдовския боец Александър Романов, известен с прякора "Конг Конг“ на гала на организацията, която ще се проведе на 1-и юли.

Това е предпоследен мач за българина от настоящия му договор. Двамата противници се намират един под друг в ранглистата при най-тежките. Иванов е 14-и, а Романов -15-и. За последно Багата се би през февруари когато загуби от поляка Марчин Тибура с единодушно съдийско решение. Това бе 5-ата загуба в ММА кариерата на бившия световен шампион по бойно самбо. Иванов има и 19 победи.

До 20-и август миналата година настоящият опонент на българина - Александър Романов беше записал 16 поредни успеха и не познаваше "вкуса" на поражението. Тогава обаче той падна именно от поляка Тибура.

На 11-и март, тази година, Романов записа втората си загуба. Молдовският "Кинг Конг" беше победен след технически нокаут от руснака Александър Волков.

В ръстово отношение Романов е със 7 см по-висок от Иванов. При килограмите, които, разбира се, са плаващи, молдовецът е над 120, а българинът - над 116.

Багата вече води подготовка за предстоящата битка в Лас Вегас, където живее и тренира.