Временният наставник на Левски Елин Топузаков бе доволен от представянето на отбора си в дербито с ЦСКА-София, макар че "сините" изпуснаха победата в края на мача, след като Ивелин Попов не успя да преодолее Густаво Бусато от наказателен удар. Бившият бранител на столичани пое отговорността и разкри, че само той трябва да бъде винен за невкараната дузпа от Попов.

"Липсваха положения пред двете врати. Аз го казах и на пресконференцията преди мача, че ще бъде повече битка, борба за първа-втора топка. Може би имахме предимство при владеенето на топката, но то не бе достатъчно. Разбира се, може да съжаляваме повече, защото изпуснахме дузпа в 89-та или 90-та минута. Искам да кажа, че само аз нося отговорност за дузпата на Ивелин Попов, защото аз го посочих за изпълнител. Той няма никаква вина. Който не е изпълнявал дузпа, той не е пропускал", призна треньорът.

"Кордоба е много важен футболист за нашия отбор, но днес играчите направиха така, че неговото отсъствие не се усети. ЦСКА нямаха положения, освен с дълги топки и при статични положения. Ние изнасяхме топката чрез крайните ни защитници", продължи мисълта си Топузаков.

"Аз също бях много изненадан и учуден, че Станимир Стоилов напусна поста. Не съм очаквал да водя отбора в този мач. Дано играчите по-бързо излязат от този психологически момент, защото те са показали, че могат да побеждават. Целта ни е да се класираме за евротурнирите и ще се опитаме да спечелим възможно най-много точки до края на сезона", допълни специалистът.