Рекордното седмо участие на най-добрия ни мотоциклетист Мартин Чой завърши успешно на пистата "Бугати-Льо Ман" във Франция.    

24-часовата надпревара от календара на Световния шампионат по издръжливост приключи за българина с 11-о място в крайното класиране в клас Супербайк. Сънародникът ни бе в отбора на Motobox Kremer Racing от Германия с Ямаха. Негови съотборници бяха Кристиан Наполи и Даниел Рубин. Ямаха успя за цялото денонощие да измине 785 обиколки на пистата, а тримата направиха средно по 260 пробягвания за 24 часа.

"Беше невероятно състезание. Много добро представяне от целия ни отбор. С Кристиян Наполи се познаваме отлично и е удоволствие да караме отново заедно. Помогна ми и фактът, че в отбора е и моят личен механик Калоян Кръстев, като по този начин комуникацията и стиковката бе перфектна. Атмосферата вътре в отбора бе страхотна, но така е, когато работят професионалисти. Бързо свикнах с мотора Ямаха, както и с гумите Пирели. Няма лесни моменти на Льо Ман. От началото до края си под напрежение и трябва да си максимално концентриран. Може би и опитът ми помогна, защото това беше седмото ми участие в състезанието и знаех какво ме очаква. Чувствам се наистина горд и щастлив. Уморен съм, но вече пътувам за България и продължавам с подготовката за дългия сезон от стартове, които ме очакват. Благодаря на ЕКО България, Българския спортен тотализатор и всичките ми спонсори, че направиха участието ми на тазгодишния Льо Ман възможно", призна той.

Следващото официално състезание на Чой ще е на 6 май на пистата в Серес, Гърция в първия кръг на BMU Eвропейския шампионат .