Президентът на компанията собственик на Ювентус - Exor Джон Елкан изпрати писмо до клубните акционери, в което коментира съдебните проблеми на клуба през този сезон, довели до смяна на ръководството. В него той пише за трудностите на "Старата госпожа", успехите, промените и влиянието на английската Висша лига.

"В по-голяма степен, отколкото много от клубовете ни, през 2022-a Ювентус бе изправен пред нарастващи вътрешни и външни трудности, които поставиха клуба под голямо напрежение. В крайна сметка съдебните действия срещу нас занимаваха борда на директорите, който се събра 18 пъти през миналата година. Нивото на натиск нарасна дотолкова, че бордът на директорите реши да подаде оставка, за да позволи на Ювентус да се защити по най-ефективния начин срещу обвиненията, вариращи от предполагаеми счетоводни нередности през неточни комуникации до финансовите пазари, свързани предимно с купуването и продажбата на играчи и споразуменията за техните заплати. Ювентус отрича да е извършвал каквито и да било нарушения."

"Континенталният европейски футбол не успява да поддържа темпото, с което нараства финансовата мощ на Премиър лийг, чиито приходи се очаква да са 3 пъти по-големи от тези на Серия "А" до края на настоящия сезон. Футболът все още е в процес на преход към напълно професионална индустрия. Продължава да липсва цялостна яснота, което поражда финансови и регулаторни напрежения. Бих искал да благодаря на борда на директорите на Ювентус за това, че действа отговорно и най-вече на президента Андреа Аниели, който ръководи клуба в период, изпълнен с промени и триумфи. Ювентус натрупа изключителни успехи, печелейки всичко в Италия и в международен план, като разполага с 27 световни шампиони - повече от всеки друг клуб в историята. Това ниво на спортни успехи носи голяма радост на нашите привърженици, но също така създава и значителна враждебност, която може да възникне, когато клубът е изправен пред предизвикателства."

"Сега Ювентус има нов президент - Джанлука Фереро и нов изпълнителен директор - Маурицио Сканавино, който освен това е начело на медийната ни компания Gedi, където успешно прилага възстановителен план. В Ювентус Джанлука и Маурицио ще са подпомагани от нов борд на директорите, като те направиха добър старт, гарантирайки, че Ювентус може да посрещне редицата настоящи предизвикателства, докато защитава своята репутация, за да може да се завърне по-силен както на терена, така и извън него“, се казва в изявлението на Елкан.