Емма Нейкова извоюва бронзовото отличие на отворения турнир на сабя за мъже и жени до 23 години във Виена. В надпреварата участваха още пет български състезатели – Кристина Миланова, Станимир Пелов, Христо Христов, Димитър Райкин, Камен Христов, Калоян Пешев и Иван Коцев.

Емма излезе от групите с 5 победи и 1 загуба и се класира директно за втория кръг от елиминациите. В срещата за място в топ 16 фехтовачката ни победи Алхасна Алхамад от Саудитска Арабия с 15:7. В следващия двубой, за място сред най-добрите 8, Емма отстрани Доротя Шанишло от Унгария с 15:8. В срещата за влизане в топ 4 представителката на България победи Марлийн Бютенхюс от Нидерландия с 15:13 след изключително оспорван бой, в който изоставаше с 6:11, но обърна резултата.

В двубоя за място във финала Емма отстъпи пред Доротя Бевиз от Унгария с 14:15 и заслужено спечели бронзовото отличие в надпреварата.

Кристина Миланова излезе от групите с 4 победи 2загуби. В първата среща от елиминациите фехтовачката ни победи София Сухажда с 15:10, в следващия двубой, за място в топ 8, Миланова отстъпи пред Марлийн Бютенхюс с 4:15 и се нареди сред 16-те най-добри в турнира.

При мъжете най-добре от българите се представи Станимир Пелов, завършил на 12 място. Пелов излезе от групите с 5 победи 1загуба. В първия двубой от елиминациите той победи Александър Лазар с 15:12. В следващия двубой сабльорът ни победи Жавирзек Жорж Тей с 15:9 и си гарантира място в топ 16. В срещата за място сред най-добрите 8 Пелов отстъпи пред Кристиян Раб със 7:15.