Димитър Кузманов се класира за финала на квалификациите на турнира от сериите "АТП 250", който се провежда в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

В първи кръг на пресявките втората ракета на Бългжария победи италианеца Лука Нарди, поставен под номер 8, с 6:4, 6:4 за час и 51 минути игра.

В първата част двамата си размениха общо 7 пробива като младият талант от "Ботуша" поведе с пробив за 3:4, но 191-ия в света българин го върна, спечели сервиса си и проби още веднъж, за да стигне до успеха в първеия сет.

Във втория Кузманов допусна ранен пробив - още на старта, след което Нарди поведе с 3:1, но тогава опитният пловдивчанин направи серия от 4 поредни гейма, за да поведе с 5:3. На свой сервис Кузманов имаше мачбол, но го пропусна и италианецът върна пробива, но след нов такъв, в полза на българина, успехът отиде при втората ни ракета.

В директна битка за влизане в основната схема Димитър Кузманов ще играе със спечелилия от двойката между поставения под номер 1 Раду Албот от Молдова и Алдин Шеткич от домакините.

Основната схема оглавява лидерът в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия.