Българският национал Мартин Минчев влезе в игра в последните 15 минути в дербито на Прага между двата неговия Спарта Прага и градският съперник Славия, които приключиха при равенство 3:3.

Спарта пропусна да се откъсне още на върха в чешката Фортуна Лига, но има преднина от две точки пред големия си съперник и 3 кръга преди края на редовния сезон е с 61. Виктория Пилзен може да се доближи до двата столични отбора, тъй като има 53 и утре гостува на Баник Острава. След изиграването на редовния сезон първите 6 състава продължават плейофа за титлата.

Гостите от Славия вкараха за 1:0 5 минути преди края чрез Иван Шранц, а 9 след рестарта на срещата Вацлав Юречка удвои преднината им, след като влезе от дясно по атаката, оставен сам от левия бек на Спарта Томаш Виснер. В 58-та минута съдията Далибор Черни отсъди дузпа, след като Масопуст събори Лукаш Хараслин. Ладислав Крейчи-младши намали, а в 71-та Ярослав Зелени възстанови равенството за 2:2 след пас на Чванчара, който преди това сам можеше да вкара.

В 81-та минута Мартин Минчев можеше да направи пълен обрат. Той тръгна на скорост, елиминира двама от гостите. В този момент той се забави да вземе решение - дали да стреля от малък ъгъл или да търси комбинация с Ладислав Крейчи и топката се озова в ръцете на вратаря Ондржей Коларж. Славия отново поведе, в много ключов момент - 5 минути преди последния съдийски сигнал. Огбу Иго направи 2:3 след изпълнение на ъглов удар от Лукаш Масопуст. В третата минута на добавеното време Спарта изравни и отне радостта на гостите. Резервата Каспер Хьойер стреля от далече, топката се отклони от Айхам Оусу и влезе във вратата на Коларж за крайното 3:3.