Испания, Франция, Германия, Чехия и Казахстан, Испания и Германия се класираха за финалите в Световната група на отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг къп" и се класираха за финалите през ноември.

Представящата Казахстан Елена Рибакина (на снимката) победи Магда Линет с 6:4, 6:2, с което  Казахстан победи Полша с 3:1 успеха. Франция победи домакините от Великобритания с 3:1. В най-интересната среща Каролин Гарсия спечели срещу Хариет Дарт с 6:1, 6:7(10), 6:1.

В Марбея Испания постигна успех над Мексико с 4:0, а Чехия победи Украйна с 3:1. Италия елиминира Словакия с 3:2, а Германия спечели срещу Бразилия с 3:1 след успех на Ана-Лена Фридзам срещу Лаура Пигоси с 6:1, 6:0 за час и 13 минути игра..

Двубоят между Словения и Румъния е прекратен заради дъжд при резултат 2:2, а тази нощ ще се доиграят срещите САЩ - Австрия и Канада - Белгия.

Победителите от квалификациите ще се присъединят към действащия шампион Швейцария и вицешампиона Австралия на финалния турнир. Той ще се състои между 7-и и 12-и ноември. 12-ият отбор за Финалите ще бъде обявен след избирането на домакин.