В първия ден на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван, Бояна Костадинова (на снимката), което е само на 14 години и се състезава за пловдивския спортен клуб "Марица“ с личен треньор Борислав Налбантов се класира на осмо място в А група в категория до 45 кг.

Рени Русева на 18 г. от ТСК "Русе“ с лични треньори Радослав Атанасов и Кръстина Атанасова, остана девета в същата категория до 45 кг.

Абсолютният дебютант при жените Магдалена Димитрова (до 49 кг) на 15 г. от СК "Титан“-Варна с личен треньор Живко Николов, се представи достойно, въпреки че не успя да влезе в класирането.

"С участието на дебютантите при жените в това първенство целим основно да натрупат опит на големи международни състезания, без да имаме очаквания за класирания. Въпреки това имаме добри резултати при тези млади състезатели“, коментира Иван Иванов, треньор на българския национален отбор по вдигане на тежести.

Утре в 16:00 ч. българско време на подиума ще се качи двукратният европейския шампион Ангел Русев (до 55 кг), със заявка за златото в категорията. Очакванията са Дениз Данев (до 55 кг), също състезател на ТСК "Русе“, да запази четвъртото си място.

Вечерта в 21.00 ч. българско време европейската си титла от Тирана 2022 г. ще защитава Иван Димов (до 61 кг), а Габриел Маринов (до 61 кг) ще защитава бронзовия си медал от миналогодишното европейско първенство.