Бившият пилот на Торо Росо Даниил Квят е пропуснал възможност да замени Кими Райконен във Ферари, разкри самият руснак. Той бе повишен в титулярен състезател за Ред Бул още във втория си сезон във Формула 1 през 2015 година за сметка на съотборника си Даниел Рикардо.

Квят започна 2016-а с подиум в третото състезание в Китай, но до петата надпревара бе пратен при дъщерния отбор Торо Росо, бивайки заменен от Макс Верстапен.

28-годишният пилот, който сега кара в Световните серии за издръжливост сподели, че по времето, когато се е качил на подиума в Китай, е била постигната договорка да замени Кими Райконен във Ферари.

"Представях се наистина добре и тъкмо бях осигурил нов подиум на отбора. По това време имах предложение да карам за Ферари, заменяйки Кими. Това се случваше зад кулисите и бе трудна ситуация за мен ментално, защото бях желан от Ферари и виждах договора, а след това бях понижен обратно в Торо Росо“, призна Квят пред подкаста Track Limits.

През 2018 година руснакът се присъедини към "черните кончета“ като тестови пилот, а Кими Райконен бе заменен в края на същата година от монегаска Шарл Льоклер, който кара и досега.