Старши треньорът на Локомотив София - Станислав Генчев заяви, че неговият тим е стигнал напълно заслужено до победат в домакинството си на Пирин Благоевград. Столичните "железничари" надвиха "орлетата" с 2:0 в мач от 26-и кръг на Първа лига.

"Напълно заслужена победа. Имахме повече ситуации пред противниковата врата, Пирин нямаха чисто голово положение. Доволен съм от това, което показаха моите футболисти.

Голът в края на първото полувреме сериозно наклони везните в наша полза. Пирин не допуска много голове и нямаше загуба в последните си 5 мача. Те са отбор, който се защитава много добре и затова ние се стараехме да използваме статичните положения и да вкараме гол.

Опитът е много важен в подобни мачове, когато противникът е добре групиран в собственото си поле и няма много пространства. И седмото място, и Купата може да ни даде участие в Европа. Ние подхождаме напълно сериозно и към двете, може би Купата е с едни гърди по-напред. Все пак това е трофей и всеки играч би искал да играе във финала", заяви Генчев.