Норвегия изравни резултата в срещата с България от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира "Били Джийн Кинг къп". Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия.

Малене Хелгьо победи Гергана Топалова с 6:2, 6:0 във втория сингъл. Преди това Лия Каратанчева направи обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Улрике Еклери. Срещата продължи 2 часа и 14 минути.

Това е трета победа от три мача на сингъл за Каратанчева.

До момента България има две победи и едва загуба на турнира. Нашите момичета се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Преди днешните мачове България дели второто място в класирането с отбора на Швеция. Сърбия е лидер в подреждането с три победи и нито една загуба. На четвърто и пето място са Дания и Норвегия с по една победа и две загуби, а Хърватия е на последната позиция с три поражения.

Утре България ще играе срещу Дания.

Тимовете са разделени в две групи - едната от пет, а другата от шест отбори. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.