4-кратният световен шампион Себастиан Фетел не изключи възможността да се завърне във Формула 1, но в същото време призна, че не съжалява за оттеглянето си след края на миналия сезон.

След напускането на германеца от последния му отбор Астън Мартин, Фернандо Алонсо дойде на негово място, а резултатите веднага се видяха с трите трети места на испанеца в първите 3 състезания тази година.

"Много е трудно да знам какво ще се случи следващата година. Не съжалявам, че напуснах Формула 1. Първото нещо е, разбира се, удовлетворение, което е по-важно от всичко друго. Познавам отбора много добре от последните няколко години и съм щастлив, че се справям толкова хубаво. Смятам, че бе очевидно, че 2023 година ще е по-добра година от последния сезон, защото той бе доста лош, така че бе очаквано. Естествено, че никога не знаеш какво вършат другите, но щеше да е по-добре. Каквото и да се случва сега, премислих и взех своето решение, независимо как можеха да се развият нещата тази година“, каза Фетел.

35-годишният германец коментира и сегашният лидер на Астън Мартин Фернандо Алонсо.

"Щастлив съм за него. Имаше доста години, в които той нямаше добра кола и сега изживява втора пролет или меден месец", призна Себастиан пред медии на събитие за опазване на околната среда.