Наставникът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев сподели, че преднината от 7 точки пред четвъртия в класирането Левски не е достатъчна и неговата цел е тя да стане по-голяма. По време на пресконференцията си преди мача Септември в петък от 26-я кръг на Първа лига специалистът допълни, че между двата клуба е имало споразумение двубоят да се играе в събота, но това не им е било позволено.

"Пореден мач е на прага. Имаме още малко време да се подготвим за него и в петък сме на линия. Срещаме един млад и добре играещ отбор на Септември, който лично за мен разполага с много талантливи млади момчета, българи, което е похвално. Със старши треньора на Септември Светослав Петров се познаваме отлично, играли сме и заедно в халфовата линия. За мен е удоволствие, когато срещам мои бивши колеги. Да, той е от другия лагер и гледа да си свърши работата по най-добрия начин. Но и нашата цел е същата. Ще стане един хубав мач и се надявам по-добрият отбор да победи", каза Янчев.

Той съжалява, че двубоят ще е на Великден и добави, че двата клуба са били готови да преместят срещата за събота.

"Разпети петък е свят празник. За всички християни това е най-тъжният ден в историята. Имахме договорка със Септември мачът да се измести за събота, но не срещнахме разбиране от ръководните фактори. До края на редовния сезон има много срещи. Предстои и плейофна фаза, в която всеки може да загуби от всеки. Това, че имаме преднина пред Левски, не трябва да ни успокоява. Аз лично съм амбициран да отворим още по-голяма разлика, за да дишаме още по-спокойно. Нищо няма да е лесно в плейофите. Сред тези 6 отбора всеки може да победи всеки. Не ни успокоява разликата от 7 точки от четвъртия. Първите два отбора в класирането ни водят чувствително, но ние си гледаме нашите цели", добави треньорът.

Той коментира и ситуацията в собствения си състав, както и кадровите проблеми, с които се е срещнал. Янчев призна, че крайният защитник Джонатан Перейра има тежка травма в коляното и му предстои операция.

"Състоянието на Джонатан Перейра не е добро. Той ще се подложи на операция на 19 април и го губим трайно. Той има частично скъсване на предна кръстна връзка. Раян Бидунга също има физически проблеми, но всички останали са здрави и тренират. Алекс Колев също е на 100 % и се подготвя с останалите играчи. Светослав Диков е опитен футболист. Той не е от ден-два във футбола. Това, че беше във втория отбор, ни даде предимство. Той замени по най-добрия начин Алекс Колев. Но никой от първия отбор не трябва да се успокоява и да смята, че мястото му е сигурно. Винаги може да отиде във втория отбор, както и някой да мине от втория отбор в първия, ако се представя добре. За мен е плюс, че имаме два отбора", завърши изказването си Янчев.