Водачът на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс бе с ключова роля за победата срещу Минесота Тимбъруулвс със 108:102 точки след продължения, тъй като отборът изоставаше с 15 точки. След успеха "езерняците" се класираха за плейофите в НБА.

Джеймс завърши с 30 точки, 10 спечелени борби, 6 асистенции и два чадъра. Той вкара и ключова тройка, за да изравни резултата при 95:95 две минути преди края на редовното време.

Лос Анджелис Лейкърс ще се изправи срещу Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите.

За Минесота отсъстваха наказаният център Рюди Гобер и контузеният Джейдън Макданиелс. Отборът има още една възможност да се класира за плейофите, като ще се срещне срещу победителя от двубоя между Ню Орлиънс и Оклахома Сити.

Ветеранът на Лос Анджелис Шрьодер бе отличен, след като влезе от пейката и се отчете с 21 точки за 32 минути. Дейвис добави 14 точки и 15 борби.

Конли бе изключителен за Минесота с 23 точки, като вкара 6 от 8 опита в стрелбата за 3 точки. Той добави 4 асистенции и 3 откраднати топки.

Атланта Хоукс заслужи седмото място в Източната Конференция, като победи Маями Хийт със 116:105 точки. Центърът Клинт Капела се отличи с 21 спечелени борби и два чадъра. Трей Йънг заби 25 точки за Атланта, а Дежънт Мъри добави 18.

Кайл Лаури бе най-добрият реализатор на Маями с 33 точки, Тайлър Хироу добави 26, а Джими Бътлър - 21.

Маями ще играе срещу победителя от двубоя между Торонто Раптърс и Чикаго Булс.