Кметът на Ница Кристиан Естроси призова швейцарските привърженици да не пътуват за френския град за гостуването на Базел в реванша от 1/4-финалите в Лигата на конференциите на 20 април, съобщава агенция "Ройтерс“.

"Мога само да изразя притесненията си за предстоящото пристигане на стотици швейцарски запалянковци по улиците на Ница. Без съмнение ни чакат нови проблеми. Призоватам швейцарските фенове да не предприемат пътуването“, написа Естроси в Туитър.

Привърженици на Базел бяха въвлечени в сблъсъци във Франция през миналата година, когато швейцарският отбор игра срещу Олимпик Марсилия в същия турнир.

Местната полиция трябваше да се намеси, когато запалянковци на двата състава използваха пиротехника и фойерверки в часовете преди двубоя.

В Ница също имаше проблеми през септември, когато на старта от груповата фаза в Лигата на конференциите срещата с Кьолн бе отложена заради проблеми със зрителите на стадиона.

"Призовавам властите да вземат всички необходими мерки, за да сложат край на обществените безредици, които системно съпътстват пътуването на тези запалянковци, както и да бъде осигурено протичането на мача при възможно най-добрите условия“, допълни Кристиан Естроси.

Първият мач между Ница и Базел ще е в Швейцария в четвъртък, 13 април.