Един от най-талантливите ни състезатели по мотокрос Дани Цанков ( М6 Ямаха рейсинг тийм) ще вземе участие във втория кръг на Европейския шампионат този уикенд в клас ЕМХ 125 кубически сантиметра, който ще се проведе в Трентино, Италия. Българинът е в отлична форма след успешното си представяне преди няколко дни в Гърция по време на BMU European championship 2023. В него Цанков записа трето място при юношите и четвърто в крайното класиране при мъжете. Всеки ден тренира младият ни пилот под ръководството на неговия треньор и мениджър Мартин Тодоров.

"Мога да кажа, че Дани Цанков е много добре подготвен и амбициран да се представи на високо ниво в Италия. Предстои ни тежка квалификация за влизане в първите 40 състезатели, защото участие ще вземат над 90 пилоти от цяла Европа в неговия клас, но аз вярвам, че може да постигне добро време и да попадне в състезателните маншове. Там вече всичко е възможно. Първо трябва да се класираме за стартовата бариера. Квалификацията ще бъде в събота и дано да караме на следващия ден в неделя. От него зависи, но определено имаме шансове за добро представяне. Ежедневно сме на трасетата край Перник и Бобошево, за да се подготвим максимално добре. Имаме скорост и издръжливост по време на тренировките. Работим здраво и без прекъсване. Тръгваме за Италия в четвъртък сутринта“, сподели Мартин Тодоров.

Мотополигонът в Трентино е в подножието на Доломитовите Алпи и е характерно с тежката и твърда почва, но същевременно е едно от най-техничните трасета за мотокрос на континента.