България поведе с 2:0 победи и постигна непреодолима преднина срещу Хърватия във втория си мач от първа група на евро-африканската зона в отборния турнир "Били Джийн Кинг къп". Двубоите са на червени кортове в турския курорт Анталия.

Във втората среща на единично за деня Гергана Топалова надигра Тара Вурт с 6:4, 2:6, 6:3 за два часа и 17 минути.

Топалова допусна два пробива в началото и изостана с 1:4 в първия сет, но взе следващите 5 поредни гейма и затвори частта с 6:4. Хърватката започна с брейк и във втората част, за да поведе с 2:0. Българката изравни за 2:2, но отстъпи следващите 4 гейма за 2:6. В третата част сънародничката ни отново трябваше да наваксва изоставане, но стабилизира играта си и поведе с 5:2, след което затвори успешно срещата в своя полза с 6:3.

По-рано днес в първия сингъл дебютантката Лия Каратанчева осъществи обрат над № 211-та в световната ранглиста Петра Марчинко с 4:6, 6:3, 6:3 за час и 48 минути.

По-късно днес на двойки излизат Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска срещу Тара Вурт и Лучия Чирич Багарич, а изходът ще определи крайния резултат.

В първия си мач вчера България загуби от Сърбия с 1:2.

Националният отбор е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан е Дора Рангелова.