Женският национален отбор на България губи с 0:2 победи от Сърбия след първите две срещи от първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир по тенис "Били Джийн Кинг къп". Турнирът се провежда на клей в турския курорт Анталия.

В първия мач за деня Денислава Глушкова падна от Миа Ристич с 2:6, 2:6 като срещата стартира съ сериозно закъснение заради дъжд.

Във втората Изабела Шиникова поведе с 6:3 гейма на Лола Радивойевич, но след това загуби следващите два сета с 2:6, 3:6, с което представителките на западната ни съседка поведоха с 2:0 успеха.

На двойки са заявени Гергана Топалова и Лия Каратанчева срещу Олга Данилович и Катарина Козаров.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Капитан на България е Дора Рангелова. 

Тимовете са разделени в две групи - едната от пет, а другата от шест отбора. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, а два отпадат в група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.

България е в група с отборите на Сърбия, Швеция, Хърватия, Дания и Норвегия. В другата група са Латвия, Унгария, Турция, Нидерландия и Египет.