ЦСКА - София успя да победи Славия при гостуването си на стадион "Александър Шаламанов" с 2:0 в мач от Първа лига, но през второто полувреме привърженици на "армейците" чупиха седалки и запалиха огън в сектора за гости. Поведението на трибуните, което се очаква да донесе и наказание за ЦСКА - София, провокира клуба да излезе с декларация, в което осъжда случилото се.

"Вчера, няколко часа преди мача със Славия, се проведе първото занимание от нашето Армейско училище. Приветствахме десетки деца между 5 и 15-годишна възраст. Малчуганите научиха много любопитна информация за глаголицата, учиха как да напишат любимия рефрен "Още от дете запали моето сърце“ на древната азбука, рисуваха 3D картички с послания за футболистите преди Вечното дерби и се състезаваха в интересни игри. На терена на "Българска армия“ се учихме как да проявяваме желание за победа и спортна злоба, но и как да уважаваме противника. Всички деца бяха любознателни, възпитани и си помагаха един на друг в различните части на урока.

Именно това искаме да виждаме във всички наши фенове – съпричастност, взаимно уважение и възпитание. В тази връзка – осъждаме действията на група привърженици, които чупиха, палиха и хвърляха седалки на стадион "Александър Шаламанов“. Примерът, който беше даден вчера, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-вече на великата публика, която имаме. Публика, която винаги е изпъквала с впечатляващи хореографии, с отдаденост и страст. Когато обаче страстта премине в агресия, било то дори и към неодушевен предмет, няма как да затворим очите си – най-малкото заради децата от снимките по-долу, които не трябва да бъдат обърквани кое е правилно и кое – не. Призоваваме феновете да продължават да изразяват любовта си бурно и с красиви хореографии, но не и да унищожават имущество на наш дългогодишен столичен съперник, когото уважаваме. По този начин, освен лошия пример, който даваме, и негативната светлина, която хвърляме върху клуба, пречим и на отбора. Напомняме, че заради случващото се на трибуните играта беше спряна за пореден път в началото на второто полувреме, когато тимът на Саша Илич беше в подем и влезе в бързо темпо, търсейки победата. С прекъсването на мача, ритъмът се разваля и това води до негативни последствия върху отбора. Финансовите изражения на случилото се също ще са сериозни за ЦСКА", се казва в декларацията, публикувана на сайта на клуба.