Полузащитникът на Аржентина и английския Челси Енцо Фернандес, който беше сред много футболисти на лондонския тим, които се присъединиха към клуба през зимния трансферен прозорец, коментира пред UEFA.com, че Челси са демонстрирали интереса си към него още преди Световното първенство в Катар и спечелената там титла. 

"Един от факторите беше, че ми хареса дългосрочният проект, който клубът създава. Винаги съм мечтал да играя във Висшата лига, а Челси проявиха интерес към мен още преди Световното първенство. Дойдох в голям клуб, който винаги се е борил за трофеи и който е спечелил две Шампионски лиги за много кратък период от време. Сега, когато съм тук, разбрах колко голям всъщност е този клуб. Това беше важен фактор при вземането на това решение. Обмислих всичко със семейството си. Аз ще се стремя да спечеля всичко", каза аржентинецът преди първият четвъртфинален двубой в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Енцо Фернандес коментира още, че адаптацията му в отбора е нормално да отнеме време, но той вече е започнал да се познава по-добре със своите нови съотборници.

Аржентинецът, който започна сезона в португалския Бенфика, разкри също, че е имал още две възможности за трансфер, но е бил сигурен, че именно "лисабонските орли" е мястото, където трябва да продължи кариерата си.

"Времето ми в Бенфика беше от решаващо значение, за да продължа да напредвам и да израствам. Бенфика отвори вратата към Европа за мен и винаги ще съм благодарен", допълни още Енцо Фернандес.