Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика проведе подиумна тренировка преди началото на Европейското първенство в Анталия, съобщиха от федерацията.

Уредите в залата в Анталия пробваха Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов и братята Еди и Кевин Пеневи. Състезателите ни ще бъдат извеждани от Милко Танкушев - старши треньор на националния отбор и Дмитрии Иванов.

Надпреварата при мъжете по програма започва на 11 април.

Българите ще играят от 14:00 часа във втори поток на квалификациите заедно със Словакия, Монако, Албания, Люксембург, Испания, Литва, Кипър, Израел, Португалия, Белгия, Полша, Гърция и Румъния.

По решение на треньорския щаб Йордан Александров, Божидар Златанов и Кевин Пенев ще играят многобой, Еди Пенев ще се състезава на земя и прескок и евентуално успоредка, а Теодор Трифонов ще заложи на успоредка, висилка, кон с гривни и халки.

Регламентът на състезанието определя на всеки уред да играят по четирима състезатели, а за отборното се взимат трите най-добри резултата. Целта при мъжете е влизане в "Топ 13“, което ще гарантира на България правото да участва с отбор на Световното първенство през есента.

На 10 април (понеделник) своята подиум тренировка ще направят участничките ни при жените - Палома Спиридонова и Никол Стоименова.