Собственикът на основния пакет с акции в Левски - Наско Сираков сподели пред БНТ, че всячески се е опитал да разубеди Станимир Стоилов да не напуска отбора.

"3 дни разговарях с Мъри по всички въпроси. Бях готов на всичко, за да остане начело на отбора, но едно от условията му беше неизпълнимо - Иво Ивков да остане изпълнителен директор. На Общото събрание казах, че Ивков ще остане в клуба, но не този пост. Хората от сдружението (Левски на левскарите- бел.ред) като гледам как се хвърлят на барикадата, разбирам, че закъснях с уволнението на Ивков. Ще бъде направено преразглеждане на всички договори в клуба от последните 6 месеца, защото имам съмнения, че са подписани такива, които са в ущърб на клуба", заяви мажоритарният собственик.

"Ивков може да е само шеф на правния отдел. Аз винаги съм готов да правя опити Стоилов да остане на "Герена". Когато навлезеш в една материя, трябва да си добре запознат. Мъри каза една неистина, че клубът бил на печалба миналата година с приходи от 18 милиона и разходи от 12 млн. Левски е на загуба от миналата година, защото има много разходи. Само ДДС е около 3 млн. лв. Клубът е назад с 1 милион лева. Когато говориш с цифри, не можеш да си играеш така, както аз си играя с внучките“, каза още Сираков.