Баскетболният шампион на България при мъжете Балкан Ботевград продължава борбата си с ЦСКА за второто място в редовния сезон. Състезателите на Росен Барчовски постигнаха деветата си поредна победата в Националната баскетболна лига и временно изпревариха Балкан, заемайки второто място в класирането, но шампионите излизат днес в търсене на успех срещу състава на Ямбол от 18:00 часа.

След петте си поредни победи в НБЛ в началото на февруари, шампионите не успяха да задържат формата си след паузата за националните отбори, постигайки само два успеха в следващите си 5 срещи. В 26-ия кръг шампионите се нуждаят от победата при гостуването на последния Ямбол, за да могат отново да излязат на второто място и да вземат втора поредна победа в шампионата, което не се е случвало от два месеца.

Домакините ще се опитат да спрат серията си 6 поредни загуби в шампионата, но техен опонент е Балкан, от когото загубиха за Купата на България преди по-малко от месец. Задачата на Ямбол със сигурност не е лесна и при положение, че нямат успех срещу този съперник от 7 години.