Новият Управителен съвет на Българската федерация по вдигане на тежести след вписването на Ариф Маджид за президент проведе първото си заседание.

На него присъстваха членовете на Управителния съвет - Ариф Маджид, Иван Иванов, Кирил Панайoтов, Антон Коджабашев и Живко Архондев.

За изясняване на актуалното финансово състояние на сдружението членовете на УС решиха да бъде извършен независим финансов одит за периода от 01.01.2021 г. до 23.03.2023 г.

На следващото Общо събрание в края на май ще бъде предложен за гласуване финансовият отчет на федерацията заедно с доклада на одитора. Тогава ще бъде приет и бюджетът на БФВТ за 2023 г.

На около 400 хил. лева възлизат дълговете на федерацията по предварителни данни.

Управителният съвет гласува временен треньорски състав за провеждане на Европейското първенство в Ереван, Армения, с главен треньор Иван Иванов и с личните треньори на състезателите - Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов.

Окончателният треньорски състав към БФВТ ще бъде обсъден и гласуван на Общо събрание на сдружението на 31 май 2023 г., след одобрение от УС, предложен на Треньорска комисия.

Иван Иванов докладва състоянието на състезателите от националния отбор преди Европейското първенство. На заседанието беше утвърден окончателният състав на националния отбор за мъже и жени за участие в Европейското първенство по вдигане на тежести (15-23 април).

При жените ще ни представляват: Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59) и Джесика Иванова (+89).

При мъжете в състава попаднаха: Ангел Русев и Дениз Данев (55), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109).