Виктория Пастърмаджиева се класира на 45 място на рапира кадетки на световното първенство по фехтовка в Пловдив. В надпреварата се включиха 110 фехтовачки. Българката излезе от групите с четири победи и две загуби и влезе във втория кръг на елиминациите под N39. В първия си двубой, за място сред най-добрите 32, Пастърмаджиева отстъпи пред Ки Ян Ангелена Уонг от Сингапур с 6:14.

В надпреварата участваха още две българки. Евангелина Велчева излезе от групите с три победи и три загуби. В първия кръг от елиминациите тя загуби от Мариам Намгалаури с 3:15 и завърши състезанието на 72 място.

Нина Марковски спечели два от шестте си двубоя в групите, а в елиминациите отстъпи в първата си среща пред Акари Муразе от Япония с 5:15. Така рапиристката ни раздели 76-78 място с Лиза Такаишвили от Грузия и Мадлин Биърд от Великобритания.

В турнира на кадетите от тримата български представители най-добро класиране записа Данаил Полишев, който завърши на 61 място. Фехтовачът ни излезе от групите с две победи и три загуби. В елиминациите, в срещата за място сред най-добрите 64, той победи Аурелия Хосе-Арнел Ил Ортега от Пуерто Рико с 15:4. В следващия двубой Полишев отстъпи пред Круз Шембри от Американски Вирджински острови с 3:15 и завърши 61-ви.

Димитър Панайотов не преодоля групите и след пет загуби и една победа раздели 120-122 място с Ахмед Кескес от Оман и Арсен Дадаян от Армения. Теодор Тодоров загуби и шестте си срещи в групите и се класира 133-ти.

Утре световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки продължава с отборната надпревара на рапира младежи и девойки. За България при девойките ще се изявят Силвия Бажлекова, Сара Младенова, Виктория Пастърмаджиева и София Цонева, а при младежите Преслав Бончев, Васил Чепишев, Виктор Лечев и Матей Матеев.