Националът на Канада във волейбола  - Джон Перин се изказа ласкаво за настоящия си треньор в руския Локомотив (Новосибирск). Северноамериканецът беше част от състава на Верона, който е воден от Радостин Стойчев, но се върна в Локомотив Новосибирск, където треньор е друг българин - Пламен Константинов. В последните 6 мача той е реализирал 70 точки за руския отбор.

"Означава много, когато познаваш един отбор - знаеш какво можеш да очакваш от този или онзи съотборник. Завръщането ми беше щастливо. След всеки мач се събираме заедно да вечеряме семейно. Много хора говорят английски, но вече разбирам по-добре и руския. Изглежда, че Пламен (б. а. - Константинов) говори всички езици на света. Локомотив със сигурност е един от най-добрите отбори, за които съм играл, играчите имат много близка връзка с феновете, атмосферата в Арена е невероятна. Интересно беше да играя и в Италия, но феновете в Русия определено са по-шумни. Винаги са с отбора - и в победите, и в загубите. Доволен съм, че се върнах", заяви диагонала пред sport.business-gazeta.ru.

"Моят прадядо беше руснак. Сестра ми Джоан направи изследване на родословното ни дърво и откри, че може би името на прадядо ни е Рилков. Но не разбрахме повече, не всичко е документирано", добави още Перин.