Силвия Бажлекова се представи най-добре от българските фехтовачи в четвъртия ден от Световното първенство за младежи и девойки в Пловдив. В надпреварата на рапира тя раздели 90-91 място с чехкинята Анабел Рот. Българката излезе от групите с 3 победи и 3 загуби. В директните елиминации тя отстъпи в първата среща за място сред най-добрите 64 пред полякинята Амелия Олжевска с 4:15.

Виктория Пастърмаджиева завърши на 104-о място. Тя излезе от групите с два успеха и 4 поражения, а в първия си двубой от елиминациите загуби от италианката Аурора Грандис със 7:15.

София Цонева не успя да стигне до елиминациите, след като в групите не записа победа и в крайното класиране раздели 147-о място с Катя Трчин. Сара Младенова също претърпя 6 загуби в групите и раздели 152-о място с Хана Шик Мендес.

В състезанието на рапира при младежите България бе представена от четирима фехтовачи, като най-предно класиране записа Васил Чепишев, който раздели 137-о място с турчина Туна Алп Коркмаз.

Останалите трима наши сънародници - Преслав Бончев, Матей Матеев и Виктор Лечев не излязоха от групите и завършиха съответно на 157-о, 188-о и 192-о място.

В сряда Световното първенство продължава с дуелите на рапира индивидуално за кадети и кадетки.