Градската управа на Берлин обмисля да подаде кандидатура за домакинство на Летните олимпийски игри през 2036 година в германската столица, съобщи “Билд", позовавайки се на проекта за коалиционно споразумение между Социалдемократическата партия на Германия и Християндемократическия съюз.

"Виждаме това като страхотна възможност за Берлин, от която искаме да се възползваме. След края на Игрите обновените и модернизирани спортни съоръжения ще са достъпни за различни спортове в Берлин", пише в изявлението.

Предстоящите Летни олимпийски игри през 2024 година ще са в Париж, през 2028 година - в Лос Анджелис, а през 2032-а - в Бризбън, Австралия.

Окончателното решение ще бъде взето след подписването на коалиционно споразумение между представители на Социалдемократическата партия на Германия и Християндемократическия съюз.

Най-големият спортен форум на планетата се е провеждал в Германия два пъти - през 1936 година в Берлин и 1972-а в Мюнхен. Ако германците спечелят кандидатурата, те ще приемат Игрите точно 100 години след тези през 1936-а.