Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти каза, че отборът му е в добро настроение след победата срещу Валядолид в Ла Лига и ще се опита да направи всичко възможно, за да постигне обрат срещу Барселона в полуфиналния реванш от турнира за Купата на краля.

В утрешният двубой срещу "каталунците", който Реал Мадрид трябва да обръща и то на "Камп Ноу" след загубата в първия мач с 01:1, Анчелоти обясни, че тимът му ще иска да се класира за финала, а наставникът каза, че играчите му са фокусирани и готови.

"Това винаги е най-големият мач за мен, за Реал Мадрид и за феновете. Има огромно съперничество и този мач ще ни постави на още един финал, което е нашата крайна цел. Това е важно състезание и сме много близо. Ще направим всичко по силите си, за да си осигурим място на финала", каза италианският специалист.

Според Карло Анчелоти в подобни срещи като Ел Класико няма само титулярите да са от ключово значение.

"Трябва да взема предвид ресурсите, които имам на резервната скамейка, и момчетата, които изиграха голяма роля и го направиха и миналата година. Ключовото нещо е, че те се опитват да направят въздействие. Това са мачове под високо напрежение и опитът на някои от ветераните може да бъде жизненоважен", обясни треньорът.