Левски победи Витоша Бистрица с 4:0 в контролен мач на терен номер 2 на стадион "Георги Аспарухов". "Сините“ доминираха през първата част и отправиха няколко опасни шута към вратата на гостите. В 35-та минута бразилецът Уелтон стреля коварно по диагонал от около 20 метра в горния десен ъгъл на вратата на Калоян Петков, но младия страж на бистричани спаси виртуозно.

Минута по-късно Рикардиньо шутира от средна дистанция, но отново намесата на вратаря на Витоша се оказа решаваща. В добавеното време на първата част домакините поведоха с гол на Рикардиньо от дузпа - 1:0. В средата на втората част Цунами изведе Уелтон зад гърба на отбраната на гостите и бразилецът прехвърли влезлия като резерва вратар Борис Груев - 2:0.

В 73-та минута Ивелин Попов проби през центъра и подаде надясно за Роналдо, който центрира в наказателното поле, а при опит да изчисти топката Слави Паскалев я прати в собствената си врата – 3:0. Четвърт час преди края Рикардиньо прехвърли стража на Витоша, а притичалия Ивелин Попов реализира отблизо - 4:0.

Следващият мач на Левски от Ефбет лига е в събота от 20 часа срещу Локомотив София на стадион "Георги Аспарухов " в столицата.