Наставникът на Барселона Шави беше категоричен, че в предстоящия реванш от полуфиналите в турнира за Купата на Краля тимът му не е фаворит срещу Реал Мадрид, независимо от победата на "каталунците" в първата среща.

"Мисля, че са решени да си отмъстят, защото загубиха последните три мача срещу нас", каза Шави на пресконференцията си преди срещата, която е утре в 22:00 часа на стадион "Камп Ноу".

Наставникът на Барселона обясни, че тимът му ще се опита да повтори представянето от мача за Суперкупата на Испания срещу Реал, защото по думите му тогава "каталунците" са играли идеално. Според  Шави е видно, че Барселона в момента играе по-добре от миналия сезон и той иска с футболистите му да осребрят тази добра форма в трофеи.

"Липсата на играчи като Педри и Френки де Йонг отнема част от блясъка на нашата игра, когато имаме топката, но ние все още ще базираме играта си върху  притежанието, за да спечелим. Със сигурност няма да играем за равенство. Мадрид е агресивен отбор и трябва да сме готови за това", каза още Шави.