След отказването на Рафаел Надал от следващия турнир от категория АТР Мастърс 1000 в Монте Карло, който стартира в края на седмицата, друг бивш лидер в световната ранглиста при мъжете обяви също, че се оттегля на състезанието заради контузия. Това е младият испанец и намиращ се тази седмица под номер 2 в класацията на АТР Карлос Алкарас.

Младият испанец, който триумфира в Индиън Уелс и загуби финала в Маями, обяви в социалните мрежи, че се е консултирал с лекар и е станало ясно, че след силното си представяне на първите два турнира от сериите Мастърс 1000, няма да може да вземе участие в третия за годината.

"Имам посттравматичен артрит на лявата си ръка и мускулен дискомфорт в гръбначния стълб, който се нуждае от почивка, за да се подготви за всичко, което предстои", е едно от посланията на Алкарас в социалните мрежи.

Канадецът Феликс Оже-Алиасим също няма да играе на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло. Тенисистът, който е №7 в ранглистата на АТП в момента, има проблем с лявото коляно. "Реших, че най-умното решение е да си взема почивка известно време, за да мога да бъда напълно възстановен за турнира в Мадрид", написа Оже-Алиасим в Инстаграм.