Авторитетният френски вестник "Л'Екип" излезе с информация, че звездата на шампиона на страната Пари Сен Жермен - Лионел Меси почти сигурно напуска клуба след края на сезона.

По информация на медиите във Франция световният шампион със състава на Аржентина има няколко причини да се раздели с гранда от Париж.

Първата е разминавания във финансово естество. Бащата на Меси и президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи няколко пъти са говорили по темата, но без да стигнат до разбирателство. Едно от задължителните условия за оставането на Лео на “Парк де Пренс" е той да се съгласи да намали заплатата си, но световният шампион не е съгласен на подобен вариант. 

Друг важен акцент е това че бившия клуб на "Бълхата" - Барселона желае да си върне играча, а самият футболист също иска да се завърне в Ла Лига.

Пари Сен Жермен записаха втора поредна загуба в Лига 1, падайки с 0:1 от Лион като домакини като феновете на ПСЖ освиркаха на няколко пъти аржентиската суперзвезда, което също може да "наклони везните" в полза не напускане на играча. 

Меси има 13 гола и 13 асистенции от старта на сезона в Лига 1 в 24 мача за Пари Сен Жермен.

Настоящият контракт на играча с клуба изтича през лятото.