Бруно Салтор, който пое Челси временно след раздялата на клуба с досегашния старши треньор - Греъм Потър, коментира случилото се на "Стамфорд Бридж".

Двамата наставници бяха заедно и преди назначаването им в Челси - в Брайтън.

"Тук съм заради Греъм и клуба, които решиха, че това е правилната стъпка. Тук съм просто, за да помогна на клуба по най-добрия начин, на който съм способен“, коментира 42-годишният испанец.

"Мисля, че Греъм свърши изключителна работа. Футболът е доста сложен бизнес и трябва да продължим по пътя си. Говорих със собствениците, те винаги са ни подкрепяли. Сега съм концентриран върху днешната тренировка и мача след това. Тази работа е огромно предизвикателство. Треньор съм от четири години, но съм във футбола от 24 години. Натрупал съм доста опит, опитвам да помагам на футболистите, защото съм бил в подобна ситуация като тях“, добави още Салтор.

Бруно Салтор ще дебютира начело на клуба в отложеното дерби от 8-ия кръг на Премиърлийг с Ливърпул. Мачът е от 22:00 часа на стадион "Стамфорд Бридж".

"Изключително се възхищавам на Юрген Клоп. Те също преминават през труден сезон, но имат топ футболисти и очакваме агресивен мач, много интензивен“, добави още новият мениджър на "сините" от Лондон.