Отборите от Формула 1 посрещат по-ентусиазирано от пилотите дългата априлска пауза през сезона, който ще продължи рекордните 23 състезания, пише "Ройтерс".

Третият кръг от шампионата бе през изминалия уикенд в Австралия, а следващата надпревара от календара ще е в Азербайджан в края на месеца. Почитатели ще трябва да почакат до 28-30 април, а паузата се получи заради отмяната на кръга в Китай.

Състезанието в Шанхай бе насрочено за 16 април, но бе изключено от календара за четвърта поредна година заради строгите местни ограничения, наложени покрай пандемията.

"Не искам такава пауза, защото знаете кое състезание липсва“, коментира пилотът на "Алфа Ромео“ Гуаню Чжоу, който е и единственият китаец във Формула 1.

"Малко е странно да имаме 3 седмици без състезания, особено толкова рано през сезона", призна двукратният световен шампион от "Ред Бул" Макс Верстапен, който в Мелбърн постигна втората си победа от 3 старта от началото на сезона и трета за отбора си.

"Предпочитам да продължим да се състезаваме", съгласи се и Фернандо Алонсо от "Астън Мартин“, който завърши трети в трето поредно състезание.

"Но почивката ще даде възможност да се подготвим за следващия старт и да анализираме първите 3 състезания. В моя случай става дума за нов отбор, така че има някои неща, които да анализираме, така че ок. Но все пак е по-добре да сме на пистата", добави Алонсо.

"За ситуацията, в която сме като отбор, паузата ще ни даде възможност да работим максимално по подобренията на автомобила", смята Шарл Льоклер от "Ферари".

"Казах на момчетата да го карат по-спокойно в следващите 3 седмици. Тази възможност за малка почивка е добра, тъй като сезонът ще бъде тежък", заяви началникът на "Хаас" Гюнтер Щайнер.