Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира уволнението на наследника си в Челси Греъм Потър, който вчера бе освободен от "сините“ заради незадоволителните резултати, които отборът постигаше в последните месеци.

Германецът споделя, че тези действия са го накарали да се замисли над своето напускане на "Стамфорд Бриндж“ в началото на есента.

"Снощи видях новините за уволнението на Потър. Отне ми известно време да осмисля моето уволнение. Челси се промени драстично след това, така че ме засегна по-малко“, каза той.

Впоследствие Тухел говори за Жоао Кансело и за евентуално акостиране на Юлиан Нагелсман в Челси, след като бе освободен от Байерн по време на паузата за националните отбори миналият месец.

"Юлиан няма да ме пита, защото няма нужда от моя съвет. Получих вестта за уволнението на Потър вчера на телефона си като приоритетно известие. Обичам Жоао Кансело. Разполага с най-високи качества. Ляв крак, десен, подаване. Повече от щастлив съм, че е тук. Ще се нуждаем от него. Убеден съм, че ще може да играе на топ ниво за нас“, призна специалистът.