Никола Господинов завърши 12-и на сабя от Световното първенство по фехтовка за младежи и девойки в Пловдив. В надпреварата участваха 106 състезатели от 46 страни, а България бе представена от Никола Господинов, Симеон Далеков и Николай-Томас Георгиев.

Господинов излезе от групите с 5 победи и една загуба, влизайки директно във втория кръг от елиминациите под № 13. За място сред най-добрите 32 сабльорът ни победи китаеца Жаоксуани Ху с 15:13 точки. За място в "Топ 16" Господинов надделя срещу унгареца Оскар Вайда с 15:11. За влизане в осмицата сабльорът ни отстъпи пред американеца Уилям Морил със 7:15 точки и завърши на 12 място.

Симеон Далеков и Николай-Томас Георгиев също излязоха от групите - съответно с 3 победи и две загуби, и два успеха и 3 поражения. В елиминациите Далеков загуби срещата си за място в "Топ 32" от Фуркан Яман с 6:15 точки и се класира на 45 място в крайното класиране. Николай-Томас Георгиев отстъпи в първия мач от елиминациите пред Мануел Лопес Рамон с 4:15 и завърши 71-ви.

Утре Световното първенство продължава с отборната надпревара на сабя младежи и сабя девойки.