След раздялата на Челси с мениджъра Греъм Потър, след като тимът загуби от Астън Вила в последния си мач от английския футболен елит, Висшата лига подобри рекордното си постижение по уволнени мениджъри в рамките на един сезон и то само дни, след като подобри по-стар рекорд.

Общият брой вече е 12, а Скот Паркър беше първият, който беше уволнен, когато Борнемут направи ранна смяна, а Челси се раздели с Томас Тухел само седмица по-късно. Сезон 2022/2023 подобри постижението от уволнени наставници на отборите в английския елит от 2013/2014, когато 10 мениджъри загубиха работата си.

От 17 март до 2 април цели четирима различни мениджъри на Висшата лига бяха уволнени, докато клубовете се опитваха да променят хода на сезона в своя полза, преди да е станало твърде късно. 

Трябва да се отбележи също, че Саутхемптън и Челси са клубовете, които в рамките на този сезон уволниха по двама мениджъри. Общо треньорските промени в отборите са 13, но една от тях е напускането на Греъм Потър на Брайтън, за да поеме Челси, където се задържа само 6 месеца.

Останалите мениджърски уволнения за сезон 2022/2023 във Висшата лига са:

Бруно Лаже - освободен от Уулвърхемптън;

Стивън Джерард - освободен от Астън Вила;

Ралф Хазенхютел - освободен от Саутхемптън;

Франк Лампард - освободен от Евертън;

Джеси Марш - освободен от Лийдс;

Последваха и другите промени Джоунс беше заменен от Саутхемптън, Патрик Виейра беше уволнен от Кристъл Палас и стигаме до Тотнъм и раздялата им с Антонио Конте.

Според някои английски медии следващият мениджър, който може да загуби работата си във Висшата лига и да имаме нов рекорд, е някой измежду Дейвид Мойс и Стив Купър.