Вчера отборът на Манчестър Юнайтед загуби гостуването си на Нюкасъл с 2:0 в мач от 29-и кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на Ерик тен Хааг изиграха пореден слаб мач в Премиърлийг и заслужено инкасираха два безответни гола от "джордитата", които ги изместиха и от третото място в класирането.

Това беше 7-ма загуба за "червените дяволи" в първенството на Англия и второ поредно поражение като гост.

Сезонът за Манчестър до този момент е на приливи и отливи. Юнайтед се класираха за 1/4-финалите в Лига Европа, а в края на февруари Ерик тен Хаг спечели първия си трофей като старши треньор на 20-кратните шампиони. Манчестър победи Нюкасъл с 2:0 във финала за "Карабао Къп", като това бе първи трофей във витрината на "Олд Трафорд" от 2017-а, когато Жозе Моуриньо спечели Лига Европа и "Карабао Къп".

Тазгодишният успех във втората по значимост купа на Англия донесе радост за лагера на Юнайтед, но това, което последва след нея е равносилно на пъленй крах. Манчестър Юнайтед няма победа и отбелязан гол в три поредни шампионатни мача. Още в първия си мач за първенство, Юнайтед беше сринат със земята от големия си враг Ливърпул със 7:0. След това дойде и нулевото равенство със Саутхемптън на "Олд Трафорд", за да се стигне до визитата на "Сейнт Джеймсис Парк", където отново не се случи нищо положително за гостите.

Очакванията са тази негативна серия да спре в сряда, когато в Манчестър гостува Брентфорд.