Словенската звезда на Далас Маверикс Лука Дончин отново беше над всички, постигайки пореден "дабъл-дабъл" при гостуването на тима на Маями Хийт в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Дончич реализира 42 точки и взе 10 борби, с което постигна 14-ия си мач от началото на сезона в НБА с побе 40 точки, но въпреки това Далас загубиха гостуването си на Маями със 129:122 точки.

Тимът на Маверикс продължава с лошата си форма в НБА и остава с една победата в последните си 7 мача. Балансът на тима в Западната конференция е 37 успеха и 41 поражения, което отдалечава Дончич и съотборниците му от възможност за класиране в плейофите. В момента Далас са под чертата и са извън плей - ин турнира, който ще определи и последните участници в плейофите.

В Източната конференция, съставът на Маями Хийт прекъсна серията си от три поредни поражения и с 4 кръга преди края на редовния сезон до този момент поне до голяма степен е с гарантирано участие в плей-ин турнира. "Горещите" имат възможност да се преборят и с тима на Ню Джърси Нетс за директно участие в плейофите.