Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира нашумялата през последните седмици тема с евентуалното му поемане на бразилския национален отбор. Италианецът има договор и за следващия сезон с "кралския клуб“, но има спекулации, че ако този сезон отборът не спечели трофей, специалистът ще си тръгне.

Наскоро президентът на бразилската футболна конфедерация Едналдо Родригес призна, че Анчелоти би бил очевидният избор за заместник на Тите. Стражът на Манчестър Сити Едерсон, който игра на Мондиал 2022 в Катар с 5-кратните планетарни шампиони сподели, че има огромна вероятност Карлето да поеме поста.

"Не познавам президента на бразилската федерация. Ако иска да разговаря с мен, ще го приветствам. Да, реалността е, че ако бразилският национален отбор ме иска, съм много развълнуван. Но имам договор в Мадрид. Проблемът е прост. Не съм изненадан, че има такива слухове. Не ме притеснява. Това, което ме интересува е да съм с този отбор, всичко е кристално ясно. Ще съм тук, докато клубът ми позволи. Справяме се добре. Усещам голяма привързаност от президента, от играчите, от привържениците и сме спокойни. Всеки може да казва каквото си поиска, но действителността е елементарна. Искам да остана в Мадрид. Харесвам клуба. Какво може да се случи, не знам защото никой не знае бъдещето“, каза старши треньорът.

Той признава, че не може да каже дали ще се пенсионира в Реал Мадрид, но това не разсейва състезателите.

"Атмосферата в момента е много спокойна. Писанията в пресата дали ще остана или ще си тръгна не са нещо, за което говорим тук. Очевидно е тема, за която чуваме, но не тревожи мен или клуба“, каза още Карло Анчелоти пред The Athletic.