Втората ракета на Австралия Ник Кирьос желае да играе демонстративен двубой с 20-кратния шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер, който преустанови кариерата си през миналата година.

Преди 6 години двамата сътвориха тричасов трилър в полуфиналите на Мастърса в Маями, който бе спечелен от швейцареца след 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5). Мачът и досега се смята за един от най-зрелищните във формат два от 3 сета през този век.

В Инстаграм стори Кирьос сподели видео от въпросната среща през 2017-а и написа: "Демонстративен в Швейцария? Роджър Федерер, ще го направим ли отново?“

Двамата се срещат на корта за първи път през 2015 на Мастърса в Мадрид, където австралиецът побеждава с 6:7(2), 7:6(5), 7:6(12). Всички останалите мачове впоследствие са спечелени от Маестрото.

"Федерер имаше способността да те накара да се чувстваш като л***о на корта. Мисля че, когато всичко приключи, Новак ще е най-великият, но без Федерер нямаше да има Надал и Джокович. Той запали толкова много фенове по тниса. Надал и Джокович ще те накарат да работиш повече по време на мача с ударите си и други неща, но Федерер може да те накара да се чувстваш като чисто л***о. Прави корта да изглежда толкова малък. Ако говорим чисто за тенис, ще кажа Новак, но ако е отвъд качествата на атлет - Федерер“, призна миналогодишният финалист на "Уимбълдън“.