Третото издание на турнирa "Синя Пролет“ ще е на 22 април на градския стадион "Крепост“ в Хисаря. Събитието се организира от клуба на привържениците на Левски - "Синя крепост“ - Хисаря под егидата на Община Хисаря, ПФК "Левски София“, организацията "Левски Фемили“, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП) и сдружение "Левски на Левскарите“.

Отборите, които ще се борят за първото място ще са 20.

Схемата на игра е ясна - 4 групи, съставени от 5 отбора. От всяка група продължават 2-та най-добри. Водачи на групите ще бъдат, както следва – отборът на домакините "Синя Крепост Хисаря“, двукратният шампион на турнира, отборът на "София Запад“, домакините на "Синя есен“ - отборът на "Левски Калабак“ и "Левски Пловдив“, като организатори на Левскарски Великден 2023.

Жребият ще бъде изтеглен на 11 април на живо във Фейсбук страницата на Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП).

Две години средствата, събирани по време на състезанието, отиваха за изграждане на бюст-паметник на Васил Левски в Хисаря. Тази година, организаторите ще могат да направят тържествено откриване с всички жители и гости на община Хисаря. Проектът е на скулптора Дишко Дишков, а Апостолът ще огрява парк "Момина баня", намиращ се непосредствено преди СПА хотел "Хисар" - на бул. "Генерал Гурко" в Хисаря. В програмата по случай откриването ще се включат военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Организаторите решиха средствата, събрани на 22 април на стадион "Крепост“ да отидат за семейство в неравностойно положение от община Хисаря.

"Да бъдеш левскар безспорно олицетворява чест, доблест и достойнство. Ние левскарите винаги сме отстоявали своите морални ценности и принципи", обявиха организаторите.

Събитието отново се провежда съвместно с инициативата Левскарски Великден, която за 6-а поредна година се осъществява успешно на територията на региона.

Със събраните средства Левскарски Великден 2023 ще подкрепи пострадалите от наводнения карловски села. Тъй като хората от пострадалите къщи не са социално слаби или самотни възрастни, каквито бяха целевите групи предни 5 години, организаторите решиха да ги окуражат със скромен подарък, а именно - портрет на Васил Левски, пакет с курабии, а за едно от селата ще бъдат изработени специални дървени пейки с маса и навес, които ще бъдат монтирани в деня на раздаването в една от най-засегнатите зони на селото, която вече се възстановява.